No nyt on vetoketju rikki!

22.04.12

Mutta äkkiähän tuon vaihtaa, tulisi ensimmäiseksi mieleen. Tai ainakin minulle tulee. Vähänpä sitä pieni ihminen tietää. UFFilta löydetyn takin vetoketjun vaihdon kanssa tuli matkaan mutka jos toinenkin. Nyt olen jo toipunut moisesta ja takki on palvellut mallikkaasti käytössä.

Puodin parinsadan vetoketjun joukosta ei yllättäen löytynyt oikeanlaista/-väristä/-pituista ketjua. Suuntasin siis luottopaikaani Yliopistonkadulle Va-Ritin Ritvan luo uutta ostamaan. Tarvitsin siis vihreän kaksilukkoisen 80cm mittaisen ketjun. Kävimme läpi liikkeen varastot, jotka ovat moninkertaiset omiini verrattuna. Löytyihän sieltä sitten uusi ketju hajonneen tilalle!

Seuraavana päivänä puodissa ratkoin rikkinäisen ketjun irti. Huomasin harmikseni, että vetoketjun vieressä olevat nepparit on lyöty vanhan vetoketjun läpi. Sain käyttää ratkojaa, saksia, turkisveistä ja kaiken taitoni saadakseni ketjun irrotettua. Irtosihan se lopulta!neppari

Uuden ketjun paikalleen laittaminen olikin sitten uusi ongelma; miten saan ketjun neppareitten alle? Otin ensin vetoketjun pussista. Ainoastaan huomatakseni, että kaksilukkoisen sijaan se olikin yksilukkoinen! Seuraavaksi mietintämyssyyn pohdittavaksi lähdenkö vaihtamaan ketjua päälläni takki, josta on irroitettu vetoketju? Päätin kuitenkin yrittää löytää omasta varastosta sopivan ketjun.

Ainut sopivan mittainen kaksilukkoinen ketju olikin sitten punainen.. No, ehkä se jäisi listan alle piiloon, eikä näkyisi kovin paljoa.  Tai jos näkyisi, niin näyttäisi hauskalta!vetoketjunvaihto

Käyttäen apuna saksia, veistä, pinsetejä, ruuvimeisseliä ja ompelukonetta sain taisteltua uuden vetkoketjun vanhan tilalle. Koneella ompelu oli todella haastavaa, sillä alkuperäiset ompeleet jäivät neppareitten alle, eikä ompelukoneen vetoketjupaininjalkakaan paljoa auttanut pääsemään tarpeeksi lähelle nepparia. Kaikista vastoinkäymisistä huolimatta päivän päätteksi kotiin lähtiessä minulla oli päälläni takki, jossa oli ehjä vetoketju. Ja hyväksi lisäksi vielä lopputulos on oikein hauskan näköinen!

Että sellainen seikkailu vetoketjun parissa! Onko sinun takistasi vetoketju rikki? Voin vaihtaa sen uuteen. Ammattitaidolla!

t: Auli

 

 

 

 

- - - - - - - - - - - -